Pozrieť akciu

Autá aj motorky – výhody a nevýhody parkovania v garáži

Medzi majiteľmi áut a motoriek nájdeme priaznivcov parkovania v garáži, ale aj pod holým nebom. Neviete sa rozhodnúť medzi parkovaním v interiéri a vonku? Pozrite sa na naše tipy.

, DIAMAT, s.r.o.

Autá aj motorky – výhody a nevýhody parkovania v garáži

Garáž autu neprospieva

Takto znie rada skúsených šoférov. Ak auto parkujete v studenej a vlhkej garáži, váš miláčik začne v podstate hniť. Na druhej strane prevláda názor, že keď auto vytiahneme z teplej – poctivo vykurovanej garáže, motor sa rýchlejšie zohreje a auto toľko netrpí, ako keď ho naštartujeme zmrznuté. Toto je téma na veľmi dlhú debatu a pravda závisí od mnohých faktorov, ale aj od typu motora.

Ochrana pred vetrom a vodou

Okrem silného vetra s dažďom sa autá a motorky v garáži nemusia trápiť ani so snehom, soľou a nemusíte sa báť poškodenia od krupobitia či padnutého stromu. Garážované autá sú tie, ktoré sú najmenej poškodené a vyzerajú dlhé roky ako nové. V tomto smere nemôžeme uprieť garážam jasnú prednosť. Majitelia a zberatelia historických a drahých áut majú autá vždy poctivo garážované. Len tak dokážu zabezpečiť ich dokonalý vzhľad.

Praktická stránka

Ľudia bez garáže parkujúci na sídliskách sa musia zmieriť s častým problémom nedostatku parkovacích miest. Keď parkujeme na verejnom parkovisku, vzniká väčšie riziko, že si na aute nájdeme škrabance. Ak však niekam vyrážajú, nemusia sa trápiť s otváraním garáže a pomalým vchádzaním do premávky. Jednoducho nasadnú a idú. Avšak, ak máte modernú garážovú bránu s rýchlym pohonom, vjazd a výjazd do/z garáže je rovnako rýchly a praktický.

Pozor na cabriolety a motorky

Tie sú najviac zraniteľné, trpia takmer pri každom počasí. Cabriolety s plátennou strechou treba pravidelne ošetrovať prípravkami a parkovanie pod akýmkoľvek prístreškom je viac než prospešné. Motorky majú zase odhalenú väčšinu dôležitých súčiastok. Voda natečená v motore a premočené sedadlo neprinesie nič dobré.

Zlatá stredná cesta

Tou sú rôzne prístrešky a altánky. Auto chránite pred priamym agresívnym Slnkom, pred dažďom a pred nepriaznivými podmienkami. Síce nie je chránené na 100 % ako v teplej a suchej garáži, no určite bude v lepšej „opatere“ ako pod holým nebom.

 

Výhodné akciové ponuky pre Vás

Sekcionálna garážová brána RenoMatic 2016, Domové dvere RenoDoor 2016, Hliníkové domové dvere ThermoSafe.

Pozrieť akciu

Súvisiace blogy

Dobré dôvody pre výber vchodových dverí HÖRMANN

Dobré dôvody pre výber vchodových dverí HÖRMANN

23.06.2023

Galéria interiérových a vchodových dverí HÖRMANN

Galéria interiérových a vchodových dverí HÖRMANN

23.06.2023

Vybraté realizácie interiérových a vchodových dverí HÖRMANN

Ako si vybrať správny typ garážovej brány?

Ako si vybrať správny typ garážovej brány?

17.05.2023

Ako si vybrať správny typ garážovej brány?

Galéria garážových brán HÖRMANN 2022

Galéria garážových brán HÖRMANN 2022

03.01.2023

Galéria vybraných realizovaných garážových brán HÖRMANN 2022